Gå videre til innhold
Marsjordre til Enova

Nyhet -

Marsjordre til Enova

Nå får Enova klar beskjed om å øke satsing på energieffektivisering, og foreslå hvordan innen utgangen av mars. – Dette har vi jobba for lenge.

Det sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening. Regjeringen gir marsjordren til Enova i en tilleggsavtale som ble annonsert i dag.

– Enova skal støtte energieffektivisering, også moden og velkjent teknologi etter nærmere definerte kriterier. Dette er i tråd med energikommisjonens anbefaling, som regjeringen nå følger opp, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

– Fint med frist for nye støtteordninger
– Dette er en seier for oss og alle organisasjonene som har stått på for å få regjeringen til å følge opp vedtakene fra et samlet Storting i fjor høst, poengterer Hagemoen. Mer støtte til moden og velprøvd teknologi er viktig for å realisere energieffektivisering raskt.

– Det er veldig positivt at satsingen på dette skal styrkes, og veldig bra at Enova får en frist til å anbefale hvordan de kan øke satsingen på energieffektivisering, sier Hagemoen.

Inn i en større enøk-plan
Regjeringen poengterer også at Enovas anbefalinger vil inngå i regjeringens handlingsplan for energieffektivisering.

– NVE skal utarbeide en helhetlig plan for alle sektorer, som skal dekke både økonomiske og andre virkemidler. Den skal være klar til statsbudsjettet for 2024, forteller Hagemoen.

Emner

Kontakter

Rolf Iver Mytting Hagemoen

Rolf Iver Mytting Hagemoen

Pressekontakt Daglig leder 971 29 250
Einar Gulbrandsen

Einar Gulbrandsen

Pressekontakt Kurs- og informasjonsansvarlig 936 34 455

Norsk Varmepumpeforening er en uavhengig interesseorganisasjon som arbeider for økt anvendelse av varmepumper i det norske energisystemet.

- Uavhengig interesseorganisasjon.
- Jobber for miljøgevinst gjennom økt bruk av varmepumper.
- Arrangerer kurs og seminarer for å heve kompetanse og interesse for varmepumper.
- Jobber for gode rammevilkår for bransjen gjennom påvirkning mot myndigheter, politikere og beslutningstakere.

Norsk Varmepumpeforening

Møllergata 16
0179 Oslo
Norge